HOSPODÁRNÝ ZPŮSOB UZENÍ.

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / ZABIJAČKA UZENÉ / 




POSTUP: Maso, které jsme naložili do láku, vyjmeme. Do zbylého láku přidáme 2% osolenou vodu, vše přivedeme do varu a do takto upraveného nálevu vložíme předem naložené maso. Teplotu necháme klesnout na 70°C a necháme asi 1 hodinu maso zvolna povařit (táhnout). Maso vyjmeme, pověsíme na tyčky, necháme oschnout. Vložíme do udírny, která je již předehřátá na 60°C, teplotu zmírníme a studeným kouřem udíme do požadované barvy masa. Maso už před podáváním nevaříme. Podáváme jak na studenou úpravu, tak teplou (jen ohřejeme). ČÍM UDIT. Nejvhodnější je dřevo z peckovin - švestka, meruňka apod. Dále pak vinná réva, buk, jabloň, třešeň. Krásnou vůni dá vyuzenému masu v závěru při douzování jalovec. Použijeme také piliny z tvrdého dřeva - z buku a z dubu.

HOSPODÁRNÝ ZPŮSOB UZENÍ. HOSPODÁRNÝ ZPŮSOB UZENÍ.



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1510 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz